Płatki ziemniaczane
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
| opakowanie | 25 kg |
opis produktu
Proces technologiczny produkcji płatków ziemniaczanych składa się z następujących etapów: mycie surowca, obieranie i krojenie, blanszowanie,schładzanie, parowanie ziemniaków, suszenie parowanej masy,rozdrabnianie i odsiewanie wyrobu, pakowanie.
Cechuje je rewelacyjny stopień rekonstrukcji. Strukturę ugotowanego ziemniaka odtwarza się przez dodatek wody w stosunku 1:5 (do 1kg płatków należy dodać 5kg wody). Stosowane do pieczywa podwyższają wydajność, utrzymują wilgotność i przedłużają świeżość pieczywa.
3% dodatek płatków ziemniaczanych w stosunku do mąki daje aż 7% wzrostu wydajności przy skróceniu o 1/4 czasu fermentacji.

