Ovalet Special
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
| kod produktu | Ovalet Special |
| opakowanie | 13kg |
| producent | ![]() |
opis produktu
Ovalett Special to emulgator pochodzenia roślinnego w postaci pasty polecany do wszelkiego rodzaju mas cukierniczych. Wspaniale sprawdza się przy produkcji ciast biszkoptowych, biszkoptowo-tłuszczowych, lodów czy kremów tłuszczowych.Jego zadaniem jest połączyć wszystkie składniki w produkcji jednofazowej tak, aby końcowy produkt charakteryzował się wyjątkową puszystością, spójnością oraz przedłużoną świeżością.
Ciasta wytworzone z udziałem Ovalettu Special doskonale wchłaniają syrop do nasączania a produkcja sorbetów z jego dodatkiem gwarantuje zawsze otrzymanie masy o kremowej i lekkiej konsystencji oraz przeciwdziała rekrystalizacji wody podczas przechowywania.
Receptura podstawowa:
| Ovalett Special | 150 g |
| jaja | 3000 g |
| cukier | 1400 g |
| mąka pszenna | 1700g |
| mąka ziemniaczana | 600 g |
| proszek do pieczenia | 60 g |
| aromat maślany | 5g |
| ubijać
| 7-8 minut |
| temperatura wypieku | 190-200oC |
| czas pieczenia | 30 minut |

