Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Koncentrat ciasta korzennego Braun

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl

opis produktu

KOSTKA KORZENNO-ŚLIWKOWA

BLAT KORZENNY:

Mleko
1065g
Mąka
1125g
Olej
375g
Jaja
250g
Cukier
810g
Koncentrat ciasta korzennego Braun
225g

Nadzienie:
1500g Śliwidło Grados

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać, wylać na blachę. Odpiekać w tempteraturze 180oC około 40 minut.

Ganache Schokobella biała:
1500g Schokobella biała Braun
400g śmietana
Śmietanę zagotować, zalać Schokobellęi mieszać  do uzyskania jednolitej masy.

Śmietana:
1000g ubita śmietana b/cukru
250g woda
200g Eden naturalny Braun
Do wody dodać Eden naturalny, wymieszać, połączyć w ubitą śmietaną.

Przygotowanie:
Odpieczone ciasto korzenne przekroić na trzy części. Na dolny blat wylać ganache czekoladowy. Przykryć drugim blatem korzennym. Rozsmarować Śliwidło Grados. Przykryć trzecim blatem korzennym. Rozsmarować przygotowaną śmietanę. Wykończyć rozpuszczoną białą Schokobellą.






do pobrania