Koncentrat ciasta korzennego Braun
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
opis produktu
KOSTKA KORZENNO-ŚLIWKOWA
BLAT
KORZENNY:
| Mleko | 1065g |
| Mąka | 1125g |
| Olej | 375g |
| Jaja | 250g |
| Cukier | 810g |
| Koncentrat ciasta korzennego Braun | 225g |
Nadzienie:
1500g Śliwidło Grados
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać, wylać na blachę. Odpiekać w tempteraturze 180oC około 40 minut.
Ganache Schokobella biała:
1500g Schokobella biała Braun
400g śmietana
Śmietanę zagotować, zalać Schokobellęi mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Śmietana:
1000g ubita śmietana b/cukru
250g woda
200g Eden naturalny Braun
Do wody dodać Eden naturalny, wymieszać, połączyć w ubitą śmietaną.
Przygotowanie:
Odpieczone ciasto korzenne przekroić na trzy części. Na dolny blat wylać ganache czekoladowy. Przykryć drugim blatem korzennym. Rozsmarować Śliwidło Grados. Przykryć trzecim blatem korzennym. Rozsmarować przygotowaną śmietanę. Wykończyć rozpuszczoną białą Schokobellą.
