Kakao 20-22% a'1kg
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
| kod produktu | Kakao 20-22% |
| opakowanie | 1kg |
| producent | ![]() |
opis produktu
Kakao 20-22%
Kakao w proszku wykorzystywane jest w branży gastronomicznej, cukierniczej do przygotowania napojów czekoladowych, ciast i deserów czekoladowych. Posiadamy szeroki wybór producentów, różne wielkości opakowań, prowadzimy sprzedaż hurtową i detaliczną.
Kakao powstaje z nasion owoców kakaowca, drzewa rosnącego w klimacie równikowym,
występującym na obszarach, z których pochodzi, czyli Ameryki Północnej i Środkowej (dokładniej z
terenów dzisiejszego Meksyku i Gwatemali). Obecnie największymi eksporterami kakao są: kraje
afrykańskie: Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Nigeria, Kamerun, kraje amerykańskie: Brazylia,
Ekwador, Dominikana, Kolumbia, Meksyk, kraje azjatyckie i Oceanii: Indonezja, Papua Nowa Gwinea,
Malezja.
Oprócz walorów smakowych kakao jest źródłem
bogatym w wiele witamin: magnez, wapń, chrom, żelazo, mangan i cynk. Kakao rewelacyjnie wpływa na
samopoczucie i koncentrację oraz redukuje stres i wyczerpanie.

