Croissantowe Extra
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
| opakowanie | 25kg |
| producent | ![]() |
opis produktu
Croissantowe Extra to wysokiej jakości mieszanka do wyrobu ciast drożdżowych półfrancuskich. Mieszanka jest szczególnie polecana do produkcji croissantów oraz innych ciastek półfrancuskich z nadzieniami. Delikatny, „listkowy” miękisz o równomiernej strukturze, połączony z dużą objętością to główne zalety tego produktu. Mieszanka gwarantuje szybkość i łatwość wykonania poprzez skrócenie tradycyjnych metod oraz satysfakcjonującą objętość.
Dozowanie: 20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki.
Receptura:
| Mąka pszenna typ 500 | 1000 g |
| Croissantowe Extra | 200 g |
| cukier | 50 g |
| tłuszcz (olej) | 50 g |
| woda | 520 - 550 g |
| margaryna | 400 - 450 g |
| temperatura ciasta | 22-24o C |


