Chleb Żyrafa
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
| kod produktu | Pasta Żyrafa |
| opakowanie | 12 kg |
| producent | ![]() |
opis produktu
Chleb Żyrafa to lekkostrawne pieczywo pszenne na naturalnym zakwasie rustykalnym o delikatnie ciemnym miękiszu, chrupiącej skórce oraz doskonałym smaku i aromacie. Bogaty w ziarna: łuskane proso, nasiona słonecznika, siemię lniane
Chleb Żyrafa opiera się na dwóch innowacyjnych surowcach piekarniczych:
- Pasta Żyrafa
- Proso
Mix (opak. 20kg)
Pasta Żyrafa
Receptura podstawowa (na około 78 bochenków):
| Pasta Żyrafa | 2000 g |
| Drożdże | 60
g |
| Mąka pszenna | 100
g |
| Woda | 1800 g |
- połączyć i bardzo dokładnie wymiksować składniki
- Pastę Żyrafa przygotować na 10minut przed użyciem (przygotowana masa nadaje się tylko do jednorazowego użytku)

