Chleb Baltazar
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
| opakowanie | 25kg |
| producent | ![]() |
opis produktu
Chleb Baltazar to mieszanka do produkcji chleba oparta na specjalnie preparowanej mące pszennej z dodatkiem naturalnego słodu oraz delikatną nutą mielonej czarnuszki.
| Chleb Baltazar | 1000g |
| mąka typ 550 | 1000 g |
| woda (temp. 45-50 oC )
| 1900 g |
| drożdże | 50 g |
Metoda:Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: 2 min. obroty wolne / 10 min. obroty szybkie
Temp. ciasta: 30 – 35 st. C
Fermentacja wstępna: 20-30 min. (po zakończeniu fermentacji przebić ciasto)
Naważka ciasta: 800 g (foremka aluminiowa lub drewniana)
Fermentacja końcowa: ok. 30 min.
Temp. wypieku 240 – 220 st. C
Lekko zaparować przy wkładaniu
Czas pieczenia: ok. 55 min.
UWAGA: Konsystencja ciasta jest bardzo płynna, dlatego należy ostrożnie wkładać chleb (po fermentacji końcowej) do pieca.

